חדרי שינה
יודעי דבר מדווחים, כי בני האדם "מבלים" בערך כשליש מן החיים שלהם בשינה. לפיכך, מה הפלא שיש נהירה כה גדולה של רכישת חדרי שינה? חדר השינה צריך להיות מעוצב באווירה רגועה. בצבעים ובגוונים פסטלים ושקטים. העיצוב המודרני של חדרי השינה דוגל במינימליזם. בכמה שפחות פרטים בחדר השינה. באור צהוב, ולא באור לבן, שמפריע ליהנות משינה איכותית. ממיטה זוגית או יחידה, משטיח קטן בצדי המיטה, ושמא מהצבה של שידות לילה. ותו לא. יש הרבה כללים של "עשה ואל תעשה" בחדרי השינה, וחלק מהם נביא לפניכם במאמר הזה.
האם חדרי שינה עם מיעוט חפצים מייתרים את הצורך להציע את המיטה מדי יום?
ניכר כי, חדרי שינה עם מיטות שמכילים מעט חפצים מייתרים ממש את הצורך להציע את המיטה בכל יום בבוקר. למי שממש מרגיש מבולבל ותועה כעת, נשמח להבהיר את דברינו. ובכן, שמא עסקינן אודות עדות מוכחות מכל הז'ורנלים שיצאו לאור לאחרונה, ושמא עסקינן אודות הנפיצות של מיטה שכביכול מעידה "כך נראינו בבוקר, ולא עשינו כל מאמץ כדי לשפר את המראה המקורי שלנו". כך או כך, יש דבר מה כה מסוגנן בחדרי שינה מינימליסטיים מודרניים, שיש עליהם כיסוי של מיטה שנראה כאילו נזרק עליהם בנון שלנטיות מלמעלה. מראה של מצעים מקופלים או מקומטים, עדות חיה של בני אדם שישנו על המיטה במשך הלילה. היש דבר יותר טבעי מזה? אי סידור חדר השינה, לרבות המיטה בבוקר, מעניק הרגשה של אגביות, סתמיות, ובעיקר נוחות. כל שכן, שתחסכו כמה דקות יקרות של סידור המיטה, ושל סידור חדר השינה, מה שיאפשר לכם ליהנות מעוד כמה רגעים של שינה איכותית.
מה המשוואה של חדרי שינה מינימליסטיים?
יש משוואה, שמוסכמת על פי רוב בני האדם, של חדרי שינה מינימליסטיים נוכח החיים בצל העידן המודרני. המשוואה היא ממש פשוטה, וניתן להבין אותה בנקל. ואלו הם נתוני המשוואה – ברגע שמציבים בחדרי השינה פחות חפצים = פחות אלמנטים שיש לדאוג לניקיון שלהם = פחות חשיפה לקרדית האבק לאבק בכלל, פחות חשיפה לכל מיני אלרגיות, ובסיכומו של דבר, פחות הצטברות של לכלוך. היתרון של משוואה סכמתית שכזאת הוא עצום – פחות הצבה של אלמנטים פיסיים בחדרי השינה, מהווה פחות חפצים שתופסים אבק או לכלוך, פחות דברים להשליך למכונת הכביסה, או פחות דברים לדאוג לניקיון יסודי שלהם, ופחות מאמץ של הפעלת שואב אבק. והמבין יבין…